maandag 24 september 2012

Ik heb een beperking en kan niet werken. Waar kan ik overdag naartoe?


Als je een beperking hebt en niet kunt werken, dan kun je gebruik maken van dagbesteding. De dagbesteding is bedoeld voor volwassenen met een lichamelijke beperking, een meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel. De dagbesteding wordt ook wel dagactiviteitencentrum genoemd.

Het activiteitencentrum biedt scholing, cursussen, zelfstandigheidstrainingen, sport en ontspanning. Ook zorgboerderijen bieden vaak dagbesteding voor mensen met een beperking of ouderen. Voor een activiteitencentrum is een indicatie nodig van het CIZ.

Dagbesteding in de regio Deventer

Maar hoe vindt je een passende plek voor dagbesteding? Klik eens naar de sociale kaart. Hierin zijn de dagbestedingsplekken voor ouderen en mensen met een beperking in de regio Deventer opgenomen. Zowel de grote organisaties als de kleinere zorgboerderijen staan erin.

Meer hulp nodig?

Wilt u meer informatie over activiteitencentra, dagbesteding en werk, dan kunt u ook terecht bij MEE IJsseloevers of bij Raster Ouderenwerk.

Sociale kaart

De Sociale Kaart Deventer is een onderdeel van de Wijkwinkel. In de sociale kaart is het brede aanbod van organisaties, producten en diensten opgenomen op het gebied van wonen, welzijn en zorg.  Met deze website kunt u een antwoord vinden op uw vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten