maandag 3 december 2012

Componeer voor de Gedichtenwedstrijd 2013

Begin 2013 is er in Nederland en Vlaanderen weer volop aandacht voor poëzie. Op 31 januari staat de 14e Gedichtendag op de agenda die de start vormt van de gloednieuwe Poëzieweek. De Deventer dichters worden wederom uitgedaagd iets te schrijven voor de Gedichtenwedstrijd. Of liever misschien, te componeren want Muziek is het thema waarom alles draait.

Poëzie en muziek zijn nauw met elkaar verbonden. Al in de klassieke oudheid werden gedichten met instrumenten begeleid. En nog steeds maken zowel de dichter als de muzikant dankbaar gebruik van harmonische klankkleuren, meerstemmige melodieën, en opzwepende ritmes om hun verhaal te vertellen. Poëzie swingt en jivet, ontroert en vervoert, rapt en rockt als nooit tevoren. Anna Enquist schrijft de Gedichtendagbundel 2013; getiteld Een kooi van klank!

Gedichtenwedstrijd
Laat u net als Anna Enquist inspireren door het thema en schrijf een gedicht voor de Deventer Gedichtenwedstrijd, traditiegetrouw georganiseerd door Theater Bouwkunde, de Stentor en de Bibliotheek Deventer. Een deskundige jury zal een oordeel vellen en de genomineerden voor een prijs worden uitgenodigd hun gedicht voor te lezen tijdens de Poëzieavond op 31 januari 2013 in Theater Bouwkunde.

Voorwaarden
Wilt u meedoen aan de wedstrijd dan kunt u uw gedicht voor 16 januari opsturen naar de Bibliotheek Deventer Brink 70 7411 BW Deventer of mailen naar gedichtendag@obdeventer.nl. Uw gedicht heeft uiteraard als thema muziek, is niet langer dan 30 regels en is nog nooit gepubliceerd. De winnaar ontvangt 150 euro, nummer 2 krijgt 100 euro en voor derde plek is 50 euro beschikbaar.

5 opmerkingen:

 1. Is het ook voor kinderen van 11 ??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Anoniem, dank voor je reactie. Iedeen mag mee doen aan de Gedichtenwedstrijd, dus ook als je 11 bent. We hebben alleen geen speciale categorie voor kinderen. Dat is wel iets waar we over na gaan denken als er veel kinderen een gedicht in gaan sturen, dus zet zeker je leeftijd erbij. Dit jaar doe je in ieder geval nog gewoon mee met alle andere dichters. Voor de jury ben je, net als hier, ook anoniem, dus wie weet... Heel veel succes met schrijven.

   Verwijderen
 2. Ah, ik heb hier ook een jongen, hij is 8, die prachtig kan dichten...

  Groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo, ik probeer mijn inzending te sturen maar hij geeft telkens een mail failure aan.. Is er een alternatief mail adres?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Samuel Watkins (en anderen die hier een melding over hebben gedaan),
   Het klopt inderdaad dat er een fout gemaakt is in het mailadres. Daarvoor onze oprechte excuses. Het juiste adres is gedichtendag@obdeventer.nl. Ik hoop dat het u nog lukt om voor donderdag 17 januari uw gedicht te sturen.

   Verwijderen