donderdag 20 juni 2013

Stadsgedicht: Waffel snaffel

spitter, spetter, spat
de straten zijn weer nat
laten we de meester en juf verrassen
en met blote voeten dansen door alle plassen

huppelen door het hoge gras
alsof ik een dartel haasje was
ik had mijn eigen witte paard
en was een ridder met een gouden zwaard
had de zon als ballon aan een zilveren touwtje
was van iedere hond en kat het favoriete vrouwtje
en ik was een wereldberoemde beeldschone actrice
of een betoverde voetballer die nooit kon verliezen
en ik kreeg zelfs in de zomer een kerstboom,
het is ongelofelijk, alles kon in deze mooie droom
want wie fantaseren kan heeft pas echt geluk

spitter, spetter, spat
de straten zijn weer nat
laten we de meester en juf verrassen
en met blote voeten dansen door alle plassen


Daltonschool De Hagenpoort in Deventer is een school met profiel Kunst en cultuur. Elk jaar organiseert de school een projectweek waarbij steeds een andere discipline centraal staat. Afgelopen jaar was het thema poëzie ‘Er zit een feest in mij’. De kinderen hebben gedurende deze periode gedichten en versjes gemaakt en prachtige illustraties. De resultaten zijn verzameld in een echte poëziebundel: ‘waffel snaffel’ die vrijdag 21 juni om 11.45 uur gepresenteerd wordt aan de Stadsdichter van Deventer.

dinsdag 4 juni 2013

Honderden moordboeken te leen in Deventer

Juni is traditioneel de Maand van het Spannende Boek. Samen met de CPNB organiseert de bibliotheek van alles om detectives, thrillers, historische misdaadromans en avonturenboeken te promoten. De maand is in 25 jaar uitgegroeid tot een begrip, met een naamsbekendheid en succes waar andere genres een moord voor zouden doen....   
Om extra te kunnen genieten van de vlijmscherpe thrillers en detectives deelt Bibliotheek Deventer kadootjes uit in de vorm van mesjes. Niet om u op rare gedachten te brengen, maar om áls u het boek dan toch weg moet leggen, te weten waar u gebleven bent.
Voor nog meer Spanning vindt u op deze bladwijzers een verwijzing naar www.obdeventer/Deventermoordboeken, waar we keuzes uit het brede aanbod aan spannende boeken hebben verzameld onder noemers als Scandinavische thrillers, True crime en Nederlandse auteurs. En liefhebbers weten 'm wellicht al te vinden : www.crimezone.nl, de site voor en door thrillerfans.
We wensen u vele aangename uurtjes toe!