maandag 11 mei 2015

Tweede cursus werken met de e-overheid afgerond

Samen met de gemeente Deventer organiseert de bibliotheek de cursus 'Werken met de e-overheid'. Vier weken lang, gedurende één dagdeel per week, krijgen cursisten uitleg over bijvoorbeeld het aanvragen van DigiD, het invullen van formulieren voor toeslagen of het gebruik van Regelhulp. Maandag 11 mei ontvingen vijf cursisten hun certificaat en waren daarmee de tweede lichting die de cursus met succes afrondde.

Docent te midden van trotse cursisten met certificaat
'Werken met de e-overheid' is ontwikkeld door Digisterker om de groep die minder digitaal vaardig is, de weg te wijzen in de wereld van de elektronische overheid. In een kleine groep wordt stap voor stap ervaring opgedaan. Op een laagdrempelige manier worden belangrijke vaardigheden geleerd die nodig zijn om te werken met de e-overheid. De docenten van de cursus zijn vrijwilligers van de Bibliotheek Deventer. Ze worden voor hun taak getraind door de stichting Digisterker.

De cursus is inmiddels beproefd. Pilots in Enschede, Zwolle en Den Haag laten zien dat het werkt. Ook in Deventer slaat de cursus aan. Binnen korte tijd zijn er twee afgerond. Tot volle tevredenheid van de cursisten. Een aantal gaf aan dat ze het geleerde gaat gebruiken voor het regelen van zaken bij de gemeente en de overheid. De aandacht die er is voor DigiD maakt dat cursisten verwachten dat ze in de toekomst zelf hun belastingformulier digitaal gaan invullen.

Nieuw cursussen
Wilt u ook graag een keer deelnemen aan de cursus 'Weken met de e-overheid', hou dan de website in de gaten. Dit jaar volgt er zeker nog een aantal, maar op dit moment zijn exacte data nog niet bekend. Deelname kost €10,00 voor de hele cursus die bestaat uit vier modules van twee uur. Daarin worden de volgende onderwerpen behandeld.
het aanvragen en gebruiken van DigiD;
het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites
het aanvragen (van bijvoorbeeld een toeslag of het (digitaal) maken van een afspraak);
het gebruiken van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisatie (zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid);
het gebruik van Regelhulp

Opgave en informatie
Wilt u zich nu al opgeven voor een nieuwe cursus of wilt u meer informatie, mailt u dan naar: taaldigipunt@obdeventer.nl of bel: 0570-675700. U wordt dan teruggebeld.
Meer informatie vindt u op de volgende website: www.obdeventer.nl/taaldigipunt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten